Des del menú principal podreu accedir a tota la informació de la Marxa en BTT del Club.

La Roca del Sol

Llagostera-Sant Baldiri-Solius-Llagostera

Descarregueu-vos el track de Wikiloc.

Quilòmetres
28 aproximadament.

Nivell
Es tracta d'una ruta més o menys inventada, ja que passa per algun punt no massa adequat, per ni tan sols fer-ho a peu.
Només és apta per aquells que no els importa haver de traginar una estona la bicicleta.

La Ruta
Aquesta ruta l’hem anomenat Roca del Sol perquè des del Coll de Ceps, prop del Montclar, baixem pel camí que mena a Plana Basarda per agafar de seguida un corriol que passa prop de la Roca del Sol.

La sortida es fa des del Pavelló d’Esports Municipal de Llagostera i es pren el carril-bici en direcció a Sant Feliu de Guíxols. Encara no hem passat de llarg el Pavelló que ja tombem a la dreta; fem un tram de camí/pista molt suau fins a començar la baixada cap a Ridaura.

Arribem a Can Moner i girem a la dreta; travessem un parell de cops el Ridaura per arribar al Molí de Més Amunt. El que queda del molí està molt amagat entre la vegetació, a la nostra dreta, un cop hem travessat el Ridaura.

Continuem guanyant alçada durant uns 2,4 quilòmetres fins arribar a un pista ampla; tombem a l’esquerra i anem planant per pista bona durant uns 2,2 quilòmetres, deixant a l’esquerra una pista que porta a l’abocador de Solius.

La pista es bifurca a l’esquerra per un camí en baixada i a la dreta per pista; tombem a la dreta per fer un tram de pista molt curt (un 150 mts.) però també molt dret; després de fer aquests 150 metres agafem un camí a la nostra esquerra. Aquest camí va guanyant alçada molt suaument durant 2,5 quilòmetres, fins arribar prop de l’encreuament de camins anomenat la Trencada on hi arribem salvant un tram curt i dret; de la Trencada ens dirigim cap a Sant Baldiri i d’aquí cap al Coll de Ceps.

Tombem a la dreta, en baixada forta i dolenta cap a Plana Basarda. Atenció : Tan bon punt passem el primer tram dolent prenem un camí a la nostra esquerra, que ve molt d’esbiaix; eEl camí està força esparracat i es fa difícil baixar a cavall de la bicicleta.

De seguida trobem una torre d’electricitat i a partir d’aquí comença el tram més complicat de la ruta : un corriol estret, de baixada, enmig de la vegetació i sense possibilitat de fer res més que dur la bicicleta a coll; però no dura massa, només uns 800 o 900 metres.

Enllacem amb un camí més transitable i tombem a l’esquerra; de seguida arribem al Pas de la Miloca i ara, per camí planer arribem a Can Llaurador i al Pla de Solius.

Enfilem cap al monestir de Solius passant per darrera la residència Santa Helena i comencem a rodar per la pista que puja cap a l’abocador de Solius.

Arribant al Coll de Solius, tombem a la dreta cap a Tallades i cap al Ridaura, des d’aquest punt tenim una bonica vista de Llagostera.

Fem un tram de camí ample que enllaça amb un corriol.
S’acaba el corrioli arribem al Ridaura; tombem a l’esquerra.

Travessem el riu a l’alçada del Molí de Can Nadal i comencem la darrera pujada fins arribar a Can Gros.

S’han acabat les pujades; ara només queda pista bona i planera fins a Llagostera.

Que tingueu bona ruta !!!