Des del menú principal podreu accedir a tota la informació de la Marxa en BTT del Club.

A Tossa per la Barraca dels Caputxins

Llagostera-Tossa-La Barraca dels Caputxins-Llagostera

Descarregueu-vos el track de Wikiloc.

Quilòmetres
45 aproximadament.

Nivell
Una ruta de mitja distància, amb trams divertits, camins i corriols que, per als no acostumats a aquest tipus de terreny pot resultar un xic complicat, sobretot la tornada de Tossa a Cadiretes, que és realment dreta. Per aquells que els agrada patir, aquí s'ho passaran bé.

La Barraca dels Caputxins és una petita edificació (una barraca, efectivament) que rep el sobrenom dels Caputxins perquè a prop de la barraca hi ha unes roques que, amb un mica d'imaginació i depenent de com peti la llum, semblen monjos caputxins.Un dels Caputxins, al Massís de l'Ardenya

La Ruta

Un ruta força entretinguda que transcorre per el Massís de l'Ardenya.

45 quilòmetres, amb un desnivell acumulat positiu de més de 1.000 metres i un IBP de 110.

Sortint de Llagostera baixem cap al Ridaura, i després de seguir el riu un tram a contracorrent, ens enfilem cap al Massís de l'Ardenya, fins a l'alçada de Sant Baldiri i fins a la Trencada.

Des d'aquí, anirem a buscar el corriol de la Barraca dels Caputxins (tenim un altre recorregut penjat amb aquest nom), passant per el Suro des Llop.

Un cop vistos els caputxins, farem un bon tram de corriol per sortir ben bé a sota de l'ermita de Sant Grau d'Ardenya, rematant una pujada no massa llarga però amb un bon desnivell.

De Sant Grau baixarem cap a Tossa de Mar passant pel Coll del Sastre.

Atenció durant la baixada cap a Tossa : en aquesta zona el terreny està molt eixarreït, sobretot als mesos més secs de l'any; és molt fàcil anar per terra si ens encigalem durant la baixada.

La tornada de Tossa a Cadiretes és força dreta, i durant els mesos de més calor, la cosa es fa feixuga. Penseu que sortint de Tossa, i quan enfilem la pujada, farem un desnivell positiu d'uns 460 metres en 6 quilòmetres, i amb el Sol picant fort, la pujada sembla no acabar-se mai ... ni quan haureu arribat a Llagostera.

Que tingueu bona ruta !!!