Des del menú principal podreu accedir a tota la informació de la Marxa en BTT del Club.

Roca Grossa d'en Cases i Bosc de Canyes de Bambú

Llagostera-Romanyà-Mas Cases-Romanyà-Llagostera

Descarregueu-vos el track de Wikiloc.

Quilòmetres/desnivell+
50km / 990 mts.

Nivell

Ruta llarga i dura, sobretot en èpoques de calor.
Presenta una baixada força tècnica per un sender estret, dret i amb punts molt trencats per l'agiua. 

La ruta
Us deixem aquí el track de la sortida a la Roca Grossa d’en Cases i al Bosc de Canyes Bambú, del Mas Cases. És un recorregut exigent, llarg, però amb alicicents interessant que passen del propi entorn i paisatge fins a l’impressionant sender de baixada, llarg i dur, que es fa  fins a trobar el  Carril Bici, entre Santa Cristina i la Font Picant.

Sortim de Llagostera i baixem cap al Molí d’en Nadal, seguint en sentit Ridaura fins a sota mateix de la Costa de n’Alou. Enfilem després cap a les Costes de Panedes i un cop a Panedes, des  Can Llambí, ens dirigim cap al Mas Salvador i d’aquí , procurant seguir el GR-92 cap a Romanyà.

A l’entrada mateix de Romanyà, enfilem un camí que ens durà cap a can Punset i d’aquí ens dirigim cap a la Font Josepa, però abans, en un revolt, deixarem el camí principal per baixar cap a la Roca Grossa d’en Cases. La roca sempre deixa als nouvingut un xic bocabadats, tan per la magnificència de la roca com del paisatge que ens mostra.

Reculem de nou cap al camí que mena a la Font Josepa, passant a una cinquantena de metre del dolmen del Roquet, que queda un xic amagat dins el bosc.

Veiem el Mas Casa avall, lluny : hi passarem a tocar i just a sota trobarem el Bosc de Canyes de Bambú. El Bosc de Canyes de Bambú (en majúscules) és una petita joia que bé val una parada i les quatre fotos de rigor.

Deixem enrere el bosquet de canyes i seguim una estona la riera del Mas Cases, fins a trobar la carretera de Romanyà a Calonge. En aquest punt, després de travessar la carretera, comença una pujada llarga que ens durà fins a Romanyà. Ens dirigim cal al Puig d’en Ponç i comencem una baixada llarga i força tècnica per un sender que baixa fins al Carril Bici.

Prenem el Carril Bici cap a Llagostera i el deixem al pont de Salenys per pujar trenca amunt, per la Trenca de la Llambina fins a Panedes, des d’on tornem cap a Llagostera per el pla.

El Mas Casas des de la Roca Grossa La Roca Grossa, des de la base

Una de les canyes de bambú

 Contemplant el paisatge des de la Roca Grossa

No us la perdeu i ...

Que tingueu bona ruta !!!